Web Analytics Made Easy - StatCounter
Här är kändisarna på Sveriges hetaste ”social”-lista av restauranger – Nyhetsblogg om restauranger | Bokaborddirekt

Här är kändisarna på Sveriges hetaste ”social”-lista av restauranger

Vi på Bokaborddirekt har en tjänst för dig som ingen annan inom restaurang- och bokningsvärlden har där vi håller koll på hur populära våra svenska restauranger faktiskt är på sociala medier. Genom att vi med öppen data kan få ut information kring hur flitiga vi är på att checka-in, markerat att ”vi har varit här” och helt enkelt engagerar oss med en restaurangs officiella Facebook-sida på olika sätt, kan vi genom dessa parametrar skapa en lista på dess popularitet. Genom listan får du snabb koll på vart folk den senaste tiden faktiskt befinner sig och gillar bäst just nu.

Och visst är det en hel del kända namn på vår lista över kända ansikten som på något sätt driver restaurang själva eller står i köket, antingen som kock eller kreativa ledare och skapar menyer i världsklass.

Nu kan du boka bord på restauranger efter hur topplistan ser ut och du hittar bland annat vår svenska Euro-stjärna Martin ”E-type” Eriksons vikingarestaurang Aifur i Gamla Stan i Stockholm på en fin 10:e plats. E-type har verkligen engagemang kring sin restaurang med check-ins och gilla-markeringar och den kändis som därav ligger bland de högst placerade, trots att de själva inte är så frekventa med uppdateringar på sin wall.

Martin E-type Erikson
Pressbild E-Type Universal

Kändiskocken Melker Andersson finner vi på en fin 11:e samt 13:e plats med sina asiatiska restauranger Mr Voon respektive Miss Voon i Stockholm.

Kocken Melker Andersson driver Mr Voon och Miss Voon.
Pressbild: Melker Andersson/Grupp F12

Den prisbelönta och Kockarnas kamp-deltagaren Stefan Karlsson har full koll på den panasiatiska TOSO i Göteborg och finns på listans 16:e plats.

Kändiskocken Jamie Olivers italienska Stockholms-restaurang vid Scandic Anglais på stureplan, ligger på en 19:e plats för tillfället.

Jamie Olivers italienska restaurang i Stockholm.
Pressbild: Scandic/Jamie Oliver

En av Sveriges mest kända tv-kockar är Tommy Myllymäki, tidigare Årets kock, Guld i Bocuse d’Or Europe och vinnare utav TV4:s Kockarnas kamp. Han har den svenske stjärnkocken som även tävlat i kock-VM två gånger och är idag bland annat kreativ ledare för Ulriksdals Wärdshus samt de tre krogarna på Stureplan i Stockholm, Taverna Brillo anrika Sturehof och Riche. De två sistnämnda restaurangerna har dessutom de två första topplaceringarna på vår lista.

Tommy Myllymäki är kock och driver flertal restauranger.
Pressbild: Tommy Myllymäki/Svenska Brasserier

Längre ner och utanför denna 20-i-topp lista hittar vi även tv-profilen Paolo Roberto med en av sina restauranger, Pane Fresco Åhlens i Stockholm på en 37:e plats men klättrar bra.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Paolo Roberto (@1paolo2)

Även Operakällarens matsal med stjärnkocken Stefano Catenacci i spetsen finns på en 80:e plats.

Stefano Catenacci kock Operakällaren
Pressbild: Stefano Catenacci/Nobis

20 i topp restauranger – just nu:

1. Riche (Stockholm)

2. Sturehof (Stockholm)

3. East (Stockholm)

4. Golden Hits (Stockholm)

5. Grill (Stockholm)

6. Engelen (Stockholm)

7. Medis Kök & Bar (Stockholm)

8. Scandic Crown (Göteborg)

9. Taverna Brillo (Stockholm)

10. Aifur krog & Bar (Stockholm)

11. Mr Voon (Stockholm)

12. Scandic Opalen (Göteborg)

13. Miss Voon (Stockholm)

14. Lydmar Hotel (Stockholm)

15. Ritz (Göteborg)

16. TOSO (Göteborg)

17. E street (Sundsvall)

18. Villa Godthem (Stockholm)

19. Jamie´s Italian – Sthlm (Stockholm)

20. Scandic Sjöfartshotellet (Stockholm)

Bubblare hack i häl:

Butlers (Trollhättan)

Ardbeg Embassy (Stockholm)

Så, vill du äta på en restaurang som en kändis driver eller där kända kockar lagar maten eller skapar menyerna, då vet du nu vad som gäller. Annars har du här en perfekt restauranglista att beta av under en tid framöver och äta på de restauranger andra engagerar sig mycket kring i de sociala kanalerna.

Stora fotot: Pressbild Charlie Drevstam/Gastronomi Sverige samt Scandic/Karl Gabor.

Tillbaka till toppen