Brasa Churrascaria

I en traditionell brasiliansk churrascaria, köttet förbereds på grillspett över öppna elden, sen trancheras direkt på din tallrik. Oftast för ett fast pris, alla typer av kött serveras av erfarna kött-trancherare ("passadores"), tills dess att gästerna är helt mätta och nöjda. Traditionellt, med hjälp av en skiva signalerar gästerna "mer kött" med den gröna sidan, och "stopp" eller "sluta ett tag" med den röda.

Var Churrascaria kommer ifrån? I början av 1900-talet, kom det stora vågor av europeiska invandrare på den bergiga södra regionen av Brasilien och började med avancerad lantbruk, med kvalitativa nötkreatur, grönsaker, frön och frukt.

Med ökande välstånd, Gauchos, som dessa sydamerikanska bönder och cowboys kallades för, ofta firade sin kärlek till jordbruk och framgång i populära gemensamma sammankomster. De brukade sedan gräva gropar i marken, elda enorma eldsvådor och sedan steka stora köttbitar.

När de var färdiga, fina saftiga köttskivor trancherades av Gauchos med traditionella knivar som de alltid hade i ett bälte runt midjan, och serverades till familjerna som samlades runt stora bord där det fanns rikligt med frukt, grönsaker och andra färska jordbruksprodukter.

Serveringen pågick i "rundor" till dess att alla var mätta och belåtna. Rodizio stil har sitt ursprung i dessa gamla brasilianska högtider.
  • Erbjudanden
  • Adress

    Odinsgatan 11

    411 03

    Göteborg

    Sverige

  • Öppettider

    Måndag - Fredag 11:00 - 14:00 Onsdag - Lördag 17:00 - 00:00

  • Genomsnittligt pris huvudrätt

    SEK

  • Genomsnittligt pris för tre rätter

    575 SEK

  • Kök

    Brasilianskt

  • Stil

    Klassisk Restaurang

I en traditionell brasiliansk churrascaria, köttet förbereds på grillspett över öppna elden, sen trancheras direkt på din tallrik. Oftast för ett fast pris, alla typer av kött serveras av erfarna kött-trancherare ("passadores"), tills dess att gästerna är helt mätta och nöjda. Traditionellt, med hjälp av en skiva signalerar gästerna "mer kött" med den gröna sidan, och "stopp" eller "sluta ett tag" med den röda.

Var Churrascaria kommer ifrån? I början av 1900-talet, kom det stora vågor av europeiska invandrare på den bergiga södra regionen av Brasilien och började med avancerad lantbruk, med kvalitativa nötkreatur, grönsaker, frön och frukt.

Med ökande välstånd, Gauchos, som dessa sydamerikanska bönder och cowboys kallades för, ofta firade sin kärlek till jordbruk och framgång i populära gemensamma sammankomster. De brukade sedan gräva gropar i marken, elda enorma eldsvådor och sedan steka stora köttbitar.

När de var färdiga, fina saftiga köttskivor trancherades av Gauchos med traditionella knivar som de alltid hade i ett bälte runt midjan, och serverades till familjerna som samlades runt stora bord där det fanns rikligt med frukt, grönsaker och andra färska jordbruksprodukter.

Serveringen pågick i "rundor" till dess att alla var mätta och belåtna. Rodizio stil har sitt ursprung i dessa gamla brasilianska högtider.
  • Brasa Churrascaria
  • Brasa Churrascaria
  • Brasa Churrascaria
  • Brasa Churrascaria
  • Brasa Churrascaria
  • Brasa Churrascaria
  • Brasa Churrascaria